Kees de Kruijf

Ik ben Kees de Kruijf (1964), sinds 2009 mede-eigenaar van Spaarne Coaching. Ik ben opgegroeid in Utrecht. Na mijn middelbare school verhuisde ik naar Wageningen om daar de studierichting Tuinbouwplantenteelt aan de Landbouwuniversiteit te volgen. Na deze opleiding schreef ik een aantal jaar als vakbladjournalist over alles wat zich afspeelt in de sierteeltsector. Vervolgens verschoof ik het accent in mijn werk van het vakinhoudelijke naar het management door eerst als eindredacteur en uiteindelijk als hoofdredacteur te gaan werken. Hier ontdekte ik dat mijn bloed pas écht sneller gaat stromen als het me lukt om mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Daarom ben ik me tijdens en naast mijn werk in de journalistiek langzamerhand gaan ontwikkelen als trainer en coach door middel van opleidingen en ervaring in de praktijk. Begin 2010 besloot ik definitief te stoppen met mijn werkzaamheden in de journalistiek om mij voor de volle 100% te kunnen richten op de coach- en trainingswerkzaamheden bij Spaarne Coaching. Ik heb er geen moment spijt van gehad.

Mijn missie is om mensen te helpen inzicht te krijgen in hun eigen belemmerende patronen, om er vervolgens ook los van te kunnen komen. Daardoor kunnen ze weer op een prettigere manier functioneren en zelf richting geven aan hun leven. Ik ben ervan overtuigd dat problemen zo groot zijn als je ze zelf maakt. Aan invloeden van buitenaf kan je meestal weinig veranderen. Aan de manier waarop je ermee omgaat des te meer. Dat betekent dat je voor een belangrijk deel zelf in de hand hebt hoe gelukkig je door het leven gaat.

Ik coach vooral mensen met werkgerelateerde problemen. Mijn aanpak is praktisch en rationeel, wat overigens niet betekent dat er geen aandacht is voor de rol van het gevoel. Samen met de klant maak ik inzichtelijk hoe hij de problematiek in stand houdt. Daarna daag ik de klant uit om zijn oude aanpak te heroverwegen en te kiezen voor een andere manier, die hem beter helpt zijn doelen te bereiken. Dat is vaak hard werken, maar uiteindelijk zeer te moeite waard.

Naast mijn werkzame bestaan ben ik getrouwd en de trotse vader van drie kinderen. Zij zorgen ervoor dat mijn vrije tijd altijd goedgevuld en welbesteed is.

Onze Testimonials

Ik ben ontzettend blij dat ik het Ontwikkeltraject heb gevolgd, daardoor doe ik nu wat ik echt leuk vind en dat is ten slotte het belangrijkste. Nogmaals dankjewel voor alles wat ik heb geleerd Tijn! en binnen mijn eigen werk in de praktijk bewijst het al zijn nut. Mariëlle Beliën
Nieuwe vragen geven nieuwe inzichten, Tijn stelt mij die vragen. Tessy Ernst, directeur Spoedkliniek voor Dieren, MCD
Kees en Tijn, wat zijn jullie bevlogen mannen. Je weet dat het besmettelijk is. ik heb het ervaren. Dank voor het vertrouwen en de vele inspirerende bijeenkomsten. Nicole Mastenbroek (Dankwoord promotieonderzoek 'the arts of staying engaged')
Een essentieel onderdeel bestaat uit het zelf vormgeven van het traject en het zelf initiëren van verandering, met als doel zelfinzicht.
Zowel Tijn als Kees brengen via professionele methoden, zonder daarbij de intuïtie te schuwen, contouren aan in het verhaal dat wij over onszelf vertellen. Dit helpt om een beter begrip te ontwikkelen over de dynamiek van je eigen leven.
Tineke weet in 1 dag de essentie over mijn persoonlijke missie helder te krijgen. Een unieke ervaring die iedereen zou moeten doen. Suzan
Investeren in je medewerkers is goed voor de medewerker, de patiënt, de klant en daarmee ook voor de Spoedkliniek! Tessy Ernst, directeur Spoedkliniek voor Dieren Amsterdam, MCD.
Hoe kan ik mijn personeel betrekken in de bedrijfsvoering en elkaar met vertrouwen en respect te behandelen? Denk dan aan Spaarne Coaching!. Laat je helpen door mensen met verstand van zaken en herontdek jezelf, je bedrijf en je personeel. Richard van Dortmont, Dierenkliniek Toolenburg en IJweg
De aanpak van Spaarne Coaching wordt gekarakteriseerd door de interesse voor de persoon die zij op dat moment tegenover zich hebben, en het verbinden van het professionele en het privé aspect van het leven van diegene.

Spaarne Coaching

Anna van burenlaan 60
2012SM Haarlem
info@spaarnecoaching.nl
06 - 53123185
06 - 55541852

Aanmelden nieuwsbrief