Janique Wienk

Ik ben Janique Wienk, sinds november Janique Wienk 2011 als partner verbonden aan Spaarne Coaching. Mijn wortels liggen in het mooie Twente. In 1995 besloot ik mijn grenzen te verleggen en ging ik studeren in Amsterdam. In 2001 heb ik de opleiding arbeids- en organisatiepsychologie aan de VU succesvol afgerond.

Welke richting ik in de praktijk op wilde gaan, was me niet direct duidelijk. Ik besloot een jaar de tijd te nemen om te reizen en mijn blik te verruimen.

Terug in Amsterdam begon ik als consultant in de ‘werving en selectie’ en deed ik commerciële werkervaring op. Gaandeweg merkte ik dat ik meer met mijn studie wilde doen en met deze focus ben ik toen als assessment psycholoog aan de slag gegaan.

In 2006 besloot ik een beroepsopleiding coaching te volgen, omdat ik een actieve rol wil spelen in de ontwikkeling van mensen. Sindsdien staat een coachende werkwijze bij mij centraal. De afgelopen jaren heb ik binnen de zakelijke dienstverlening als adviseur en psycholoog NIP ruime ervaring opgedaan met assessments, loopbaanbegeleiding en coaching.

In oktober 2011 besloot ik voor mezelf te beginnen als part-timer: zo blijft mijn werk interessant en van hoge kwaliteit en houd ik de werk-privé balans in evenwicht.

Mijn missie is om mensen optimaal te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Het motiveert mij om hen in beweging te krijgen door een beroep te doen op hun wijsheid en talenten, hen te stimuleren de blik naar binnen te richten en bij de kern te komen. Daardoor zijn ze beter in staat richting te geven aan hun leven, hun werk, hun dromen.

Mijn uitgangspunt is dat persoonlijke ontwikkeling begint bij het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het vergroten van zelfbewustzijn. Door zelfkennis en door bewuste keuzes te maken om zaken anders te benaderen, ontstaat ruimte voor verandering en dynamiek.

Mijn werkwijze laat zich typeren als betrokken, respectvol en nieuwsgierig. Ik combineer mijn gevoel voor mensen met mijn kennis van zaken. Ik geloof in de kracht van het stellen van doelen en ook in de noodzaak ruimte te creëren voor rust en reflectie. Vanuit stilte en afstand dienen de antwoorden op vragen zich vaak vanzelf aan.

Mijn werk, mijn gezin, familie en vrienden zijn belangrijke peilers in mijn leven. Ook voor mij persoonlijk is de dagelijkse praktijk een weerkerende oefening en toetssteen voor mijn inzichten

Onze Testimonials

Ik ben ontzettend blij dat ik het Ontwikkeltraject heb gevolgd, daardoor doe ik nu wat ik echt leuk vind en dat is ten slotte het belangrijkste. Nogmaals dankjewel voor alles wat ik heb geleerd Tijn! en binnen mijn eigen werk in de praktijk bewijst het al zijn nut. Mariëlle Beliën
Nieuwe vragen geven nieuwe inzichten, Tijn stelt mij die vragen. Tessy Ernst, directeur Spoedkliniek voor Dieren, MCD
Kees en Tijn, wat zijn jullie bevlogen mannen. Je weet dat het besmettelijk is. ik heb het ervaren. Dank voor het vertrouwen en de vele inspirerende bijeenkomsten. Nicole Mastenbroek (Dankwoord promotieonderzoek 'the arts of staying engaged')
Een essentieel onderdeel bestaat uit het zelf vormgeven van het traject en het zelf initiëren van verandering, met als doel zelfinzicht.
Zowel Tijn als Kees brengen via professionele methoden, zonder daarbij de intuïtie te schuwen, contouren aan in het verhaal dat wij over onszelf vertellen. Dit helpt om een beter begrip te ontwikkelen over de dynamiek van je eigen leven.
Tineke weet in 1 dag de essentie over mijn persoonlijke missie helder te krijgen. Een unieke ervaring die iedereen zou moeten doen. Suzan
Investeren in je medewerkers is goed voor de medewerker, de patiënt, de klant en daarmee ook voor de Spoedkliniek! Tessy Ernst, directeur Spoedkliniek voor Dieren Amsterdam, MCD.
Hoe kan ik mijn personeel betrekken in de bedrijfsvoering en elkaar met vertrouwen en respect te behandelen? Denk dan aan Spaarne Coaching!. Laat je helpen door mensen met verstand van zaken en herontdek jezelf, je bedrijf en je personeel. Richard van Dortmont, Dierenkliniek Toolenburg en IJweg
De aanpak van Spaarne Coaching wordt gekarakteriseerd door de interesse voor de persoon die zij op dat moment tegenover zich hebben, en het verbinden van het professionele en het privé aspect van het leven van diegene.

Spaarne Coaching

Anna van burenlaan 60
2012SM Haarlem
info@spaarnecoaching.nl
06 - 53123185
06 - 55541852

Aanmelden nieuwsbrief