Ervaringen

Eveline (particulier): Ik wil iets anders…..
Tijdens mijn opleiding wist ik eigenlijk al, dit wil ik niet blijven doen. Maar ik maak het gewoon af want dan heb ik mijn diploma, dan ga ik wel alvast werken. Want ja, ik wilde wel zelfstandig blijven wonen en geld verdienen. In de hoop dat ik opeens ‘het licht’ zou gaan zien met dat wil ik!Dan zou ik dat wel gaan studeren. Maar na drie jaar te hebben gewerkt met veel stress en weinig interesse in de werkzaamheden ben naar een andere baan gaan zoeken. Maar ook dat was het niet. Na anderhalf jaar ben ik daar ook weggegaan. Maar nog steeds werk ik in een branche waar ik eigenlijk geen interesses in heb, zonder gevoel. Ja een leeg gevoel. Inmiddels zijn er vanaf dat ik van mijn opleiding af kwam en ben gaan werken zeven jaar verstreken. Het is heel erg moeilijk om uit een stabiele situatie te stappen. Je hebt een huis een druk sociaal leven enz. Maar dat gevoel van ‘ik wil iets anders’ werd zo sterk dat ik er erg depressief van begon te worden. Ik sprak er wel over maar durfde verder ook niets. Maar ja, als je niet weet wat je wel wil wat dan?
Toen wist ik het, ik moet hulp gaan zoeken dit kan niet meer zo. Een vriendin van mij (die nu ook bij Spaarne Coaching in traject is) kwam via internet bij Spaarne Coaching. Ik ging op de site wat rond neuzen en vond het fijn om de ervaringen te lezen van mensen met soort gelijke problemen. Zodoende heb ik contact gezocht met Spaarne Coaching.
Al vrij snel had ik mijn eerste intakegesprek met mijn coach. En ja, toen kwam alles eruit. Maar ik ging wel met een opgelucht gevoel weg. Want ik kreeg wel het gevoel dat mijn coach mij zou gaan kunnen helpen.
Ook de testen TMA en de interesse analyse hebben mij ook nog meer en beter inzicht gegeven. Ik had daar meer aan dan een ‘gewone’ beroepentest. Tijdens het traject ben ik verder in de knoop geraakt met mijzelf omdat ik realiseerde dat mijn denkwijze mij in alles belemmerde. Ik kon alleen geen mogelijkheden meer zien, ik kon de leuke dingen van het leven ook even niet meer zien.
Toen heb ik mijn traject even ‘on hold’ gezet. Want verder kon ik nu niet komen. Nadat ik daaruit was gekomen mede door echt stil te staan en aan mijn denkwijze te gaan werken, kon ik weer leuke dingen zien en mogelijkheden!
Ik heb me nu ingeschreven voor een studie en begin binnenkort. Dat geeft zo fijn gevoel, dat ik verder ga. Ik zal nog even moeten blijven werken totdat ik mijn studie afgerond heb. Maar ik weet toch dat het nog maar tijdelijk is. Dus ik ga niet meer met tegenzin naar mijn werk.
Wat er ook gebeurt in de toekomst ik ga in ieder geval verder en blijf niet stil staan bij iets waar ik zo ongelukkig van wordt. Voor mij heeft Spaarne Coaching veel betekend. Mij op weg geholpen en anders tegen dingen aan te kijken. Ze hebben mij die steun gegeven die ik echt nodig had. Super bedankt!
Waardering voor het gehele traject: 9

Ingrid (particulier): Besluit genomen!
Na heel wat gesprekken en het maken van opdrachten ben ik dan tot een besluit gekomen om een studie te gaan doen. Ik had niet gedacht dat besluit ooit te gaan maken. Samen met mijn coach zijn we gaan kijken wat ik nou ECHT wil. Twijfels zullen er altijd zijn maar dat moet je niet weerhouden om keuzes te maken. Want geen keus is bijna altijd een verkeerde keuze. Dit is waar het om gaat . De coach heeft door middel van onze gesprekken en opdrachten mij meer inzicht gegeven over wat ik verder wil . Ik raad het iedereen aan die op het punt in zijn leven staat waarop hij/zij het even niet meer ziet zitten en wat anders wilt maar er niet uitkomt wat hij/zij nou precies wilt. Bedankt Kees dat je voor mij de knoop hebt doorgehakt..nou ja.. dat heb ik toch echt zelf gedaan maar dan met jou hulp.

Jos (particulier): Doorstuderen of lekker gaan werken?
Aan het eind van mijn studie kwam steeds meer de vraag naar boven: Wat ik wil ik hierna gaan doen, doorstuderen of lekker gaan werken. Met deze vraag kwam ik naar mijn coach toe. In een van de eerste gesprekken bleek dat er meer achter deze vraag zat. Mijn angst om keuzes te maken en mijn onwetendheid over of ik nu mijn gevoel of verstand de boventoon moest laten voeren.
Om die keuze te kunnen maken, was het belangrijk om te weten te komen hoe ik in elkaar steek, en hoe ik o.a. op basis van die persoonlijke eigenschappen mijn toekomst zag. Tijdens de coachingsessies heb ik geleerd om al mijn eigenschappen in balans te brengen. Dit gaf mij ook de mogelijkheid om helder na te denken over de keuze die ik moest maken. Uiteindelijk resultaat: veel meer inzicht in mezelf en het besluit om door te gaan studeren. Klik hier voor het artikel in het NRC Handelsblad met Jos.
Waardering voor het gehele traject: 8,5

Maria (particulier) Verder met ondernemen of stoppen?
Ik ben Maria (53) en directeur/eigenaar van een fabriek, moeder van drie kinderen en getrouwd. Doordat mijn onderneming onder druk staat door de import van goedkope Chinese producten stond het voortbestaan van mijn bedrijf op losse schroeven. Ik wilde graag weten hoe ik mijn bedrijf verder kon gaan ontwikkelen. Hierin schoten de gesprekken met goedbedoelde adviezen van familie en vrienden te kort. Toen ben ik op zoek gegaan naar een extern klankbord. Via mijn netwerk ben ik bij Spaarne Coaching terecht gekomen.
Mijn vragen waren: Ga ik verder met dit bedrijf of stop ik ermee? Als ik verder ga dan wil ik dat dit me weer energie oplevert en wat doe ik met mijn personeel en verdere werkzame leven? Met Tijn heb ik een drietal keer gesproken om te kijken wat de huidige situatie is en hoe ik daar naar kijk. Door de open vraagstelling en de ‘Disney’-oefening kwam ik erachter dat ik erg loyaal ben naar mijn medewerkers en daardoor niet in staat ben om de juiste keuze te maken over het voortbestaan van mijn bedrijf. Na dit inzicht heb ik samen met Tijn de mogelijke opties doorgenomen en vooral gekeken naar wat ik écht wil. Dit gaf mij het inzicht dat het voortkabbelen van mijn bedrijf vraagt om adequate actie. Nu heb ik besloten om mijn bedrijf in tweeën te splitsen. Ik heb het productiebedrijf verkocht en ben een handelshuis geworden. Nu heb ik weer een levensvatbaar bedrijf en zijn de mensen die niet konden blijven meegegaan met de verkochte productie-eenheid. Dat gaf me een goed gevoel. Ik voel me zowel privé als zakelijk een stuk beter nu ik de keuze heb gemaakt. Dit alles dankzij de spiegel die Tijn me heeft voorgehouden.
Als ik in één zin het traject zou moeten omschrijven zou dat zijn:
Ik ben heel lang blijven hangen in mijn eigen gedachtepatroon. Nu weet ik dat oplossingen veelal liggen in het op een andere manier naar je vraagstuk kijken.
Waardering voor het gehele traject: 9

Jasper (particulier), Ik haal geen voldoening uit mijn baan, maar wat wil ik dan gaan doen?!
Met die vraag worstelde ik toen ik bij Spaarne Coaching terecht kwam. Ik ben 26 jaar en werk nu al een jaar of vier, maar ben heel erg gaan twijfelen over de richting die ik op ging met mijn carrière. Ondanks een goede baan en prima vooruitzicht geeft het werk simpelweg geen voldoening. Na het intake gesprek werd gelijk een programmavoorstel gedaan om te bepalen wat belangrijk voor mij is in een baan (en leven), wat mijn kwaliteiten zijn en welke stappen ik moet zetten om tot een nieuwe koers te komen.
Er werd een brede methodiek toegepast; literatuur als rode draad en daarom heen diverse oefeningen. De oefeningen werden toegespitst op de door mij gewenste onderwerpen. Door middel van de evaluatie na elke sessie kon het programma worden opgebouwd. Ik heb dit als zeer prettig ervaren, omdat er dan altijd voor mij relevante onderwerpen aan bod kwamen.
Ik heb uiteindelijk een nieuwe koers gevonden in een master opleiding, waarmee ik denk mezelf te kunnen klaar stomen voor een baan die dicht bij me staat. Het hele traject heeft mij op een andere manier naar dingen laten kijken. Dit is niet alleen bruikbaar voor de huidige situatie, maar voor de rest van mijn leven.
Waardering voor het gehele traject: 9

Frank (particulier): Hoe krijg ik weer balans?
Als veertiger de balans opgemaakt en de conclusie getrokken dat ik op een aantal belangrijke sporen vast liep: mijn rol in mijn gezin, werk en sociale contacten. Via SpaarneCoaching eerst mijn persoonlijkheid in kaart gebracht met een TMA. Duidelijke doelstellingen geformuleerd en met Kees aan de slag gegaan. De werkwijze was praktisch en doelgericht. Het traject heeft me geholpen om te bepalen wat ik belangrijk vind en hoe ik zaken vanuit een ander perspectief kan bekijken.
Waardering voor het gehele traject: 8

Onze Testimonials

Ik ben ontzettend blij dat ik het Ontwikkeltraject heb gevolgd, daardoor doe ik nu wat ik echt leuk vind en dat is ten slotte het belangrijkste. Nogmaals dankjewel voor alles wat ik heb geleerd Tijn! en binnen mijn eigen werk in de praktijk bewijst het al zijn nut. Mariëlle Beliën
Nieuwe vragen geven nieuwe inzichten, Tijn stelt mij die vragen. Tessy Ernst, directeur Spoedkliniek voor Dieren, MCD
Kees en Tijn, wat zijn jullie bevlogen mannen. Je weet dat het besmettelijk is. ik heb het ervaren. Dank voor het vertrouwen en de vele inspirerende bijeenkomsten. Nicole Mastenbroek (Dankwoord promotieonderzoek 'the arts of staying engaged')
Een essentieel onderdeel bestaat uit het zelf vormgeven van het traject en het zelf initiëren van verandering, met als doel zelfinzicht.
Zowel Tijn als Kees brengen via professionele methoden, zonder daarbij de intuïtie te schuwen, contouren aan in het verhaal dat wij over onszelf vertellen. Dit helpt om een beter begrip te ontwikkelen over de dynamiek van je eigen leven.
Tineke weet in 1 dag de essentie over mijn persoonlijke missie helder te krijgen. Een unieke ervaring die iedereen zou moeten doen. Suzan
Investeren in je medewerkers is goed voor de medewerker, de patiënt, de klant en daarmee ook voor de Spoedkliniek! Tessy Ernst, directeur Spoedkliniek voor Dieren Amsterdam, MCD.
Hoe kan ik mijn personeel betrekken in de bedrijfsvoering en elkaar met vertrouwen en respect te behandelen? Denk dan aan Spaarne Coaching!. Laat je helpen door mensen met verstand van zaken en herontdek jezelf, je bedrijf en je personeel. Richard van Dortmont, Dierenkliniek Toolenburg en IJweg
De aanpak van Spaarne Coaching wordt gekarakteriseerd door de interesse voor de persoon die zij op dat moment tegenover zich hebben, en het verbinden van het professionele en het privé aspect van het leven van diegene.

Spaarne Coaching

Anna van burenlaan 60
2012SM Haarlem
info@spaarnecoaching.nl
06 - 53123185
06 - 55541852

Aanmelden nieuwsbrief