Organisatie-opstellingen

  • Hoe komt het dat er veel verloop is?
  • Hoe komt het dat er zoveel wordt geroddeld?
  • Elke keer hetzelfde patroon. Hoe brengen wij daar verandering in?

Wat is het?

Iedere groep mensen die met elkaar in verbinding staat, vormt een systeem waarbinnen gestreefd wordt naar een optimaal evenwicht. Problemen binnen het systeem kunnen grote invloed hebben op de individuele leden. Vaak gaat het om terugkerende, ongewenste patronen.
Omdat deze problemen hun oorsprong niet vinden in de afzonderlijke personen, kunnen ze niet met individuele coaching of teamcoaching worden opgelost. Een opstelling in een ruimte, waarbij anderen (buitenstaanders) worden uitgenodigd de verschillende leden binnen het systeem te verbeelden, kan dan uitkomst bieden.
Bij organisatie-opstellingen gaat het vooral om de diepere, onbewuste laag. Juist het krijgen van zicht op de kracht van het systeem, geeft de deelnemers inzicht dat vele malen krachtiger is dan woorden kunnen bewerkstelligen. Ze voelen letterlijk hun eigen situatie. Dat is een ervaring die door iedereen als zeer bijzonder en uitermate leerzaam wordt omschreven.

Hoe werkt het?

Een organisatie-opstelling vindt plaats in drie fasen.

Fase 1: Iemand wordt gevraagd de mensen die zijn of haar organsiatie representeren intuitief in de ruimte op te stellen. Dan komt de opstelling tot leven. Het is verbluffend hoe de plaatsvervangende leden getuigen van dezelfde gevoelens als de eigenlijke systeem-leden.

Fase 2: De begeleider doet suggesties, in de vorm van wijzigingen. Hij/zij haalt er andere systeem-leden bij, geeft ze een andere plek, stelt vragen.

Fase 3: Indien mogelijk, wordt met verlossende uitspraken van de opgestelde leden, een nieuw evenwicht aan het systeem geboden. Een evenwicht waarin alle leden hun eigen plaats innemen. De energie wordt niet langer geblokkeerd en kan weer stromen.

Voor wie?

Voor iedere organisatie die meer zicht wil op zich herhalende patronen en deze wil doorbreken.

Duur van de dag

De dag start om 9.30 en eindigt om 17.00 of
De avond start om 19.00 en eindigt om 22.00

Trainers

Tineke Brackel en Tijn Bettink

Locatie

Fort Liebrug, Liedeweg 9
Haarlemmerliede

Wat kost het?

Afhankelijk van uw specifieke vraag.

Aanvullende informatie

Tijn Bettink en Tineke Brackel verzorgen deze dag. Tineke is binnen het vakgebied systemisch werken toonaangevend. Haar intuïtieve manier van werken, gecombineerd met het systemisch denken, is een bijzondere ervaring.

Onze Testimonials

Ik ben ontzettend blij dat ik het Ontwikkeltraject heb gevolgd, daardoor doe ik nu wat ik echt leuk vind en dat is ten slotte het belangrijkste. Nogmaals dankjewel voor alles wat ik heb geleerd Tijn! en binnen mijn eigen werk in de praktijk bewijst het al zijn nut. Mariëlle Beliën
Nieuwe vragen geven nieuwe inzichten, Tijn stelt mij die vragen. Tessy Ernst, directeur Spoedkliniek voor Dieren, MCD
Kees en Tijn, wat zijn jullie bevlogen mannen. Je weet dat het besmettelijk is. ik heb het ervaren. Dank voor het vertrouwen en de vele inspirerende bijeenkomsten. Nicole Mastenbroek (Dankwoord promotieonderzoek 'the arts of staying engaged')
Een essentieel onderdeel bestaat uit het zelf vormgeven van het traject en het zelf initiëren van verandering, met als doel zelfinzicht.
Zowel Tijn als Kees brengen via professionele methoden, zonder daarbij de intuïtie te schuwen, contouren aan in het verhaal dat wij over onszelf vertellen. Dit helpt om een beter begrip te ontwikkelen over de dynamiek van je eigen leven.
Tineke weet in 1 dag de essentie over mijn persoonlijke missie helder te krijgen. Een unieke ervaring die iedereen zou moeten doen. Suzan
Investeren in je medewerkers is goed voor de medewerker, de patiënt, de klant en daarmee ook voor de Spoedkliniek! Tessy Ernst, directeur Spoedkliniek voor Dieren Amsterdam, MCD.
Hoe kan ik mijn personeel betrekken in de bedrijfsvoering en elkaar met vertrouwen en respect te behandelen? Denk dan aan Spaarne Coaching!. Laat je helpen door mensen met verstand van zaken en herontdek jezelf, je bedrijf en je personeel. Richard van Dortmont, Dierenkliniek Toolenburg en IJweg
De aanpak van Spaarne Coaching wordt gekarakteriseerd door de interesse voor de persoon die zij op dat moment tegenover zich hebben, en het verbinden van het professionele en het privé aspect van het leven van diegene.

Spaarne Coaching

Anna van burenlaan 60
2012SM Haarlem
info@spaarnecoaching.nl
06 - 53123185
06 - 55541852

Aanmelden nieuwsbrief